2019-06-07

Vill "förbjuda exkluderingsflaggan" - M, KD och L gör honom till kommunstyrelsens ordförande

I skånska Svalöv har Moderaterna och Kristdemokraterna, med stöd av Liberalerna, inlett ett organiserat samarbete med Sverigedemokraterna. Samarbetet innebär att Sverigedemokraten Teddy Nilsson tilldelas det tyngsta politiska uppdraget - han blir kommunstyrelsens ordförande.

Tidigare i veckan avslöjade Aftonbladet att Teddy Nilsson på sitt Facebook-konto spridit inlägg fyllda av antisemitisk hatretorik, och att han med formuleringen "väl valda ord" kommenterat en text där Annie Lööf utpekats som "folkförrädare".

Historien slutar inte där. I dag avslöjar Expo att Teddy Nilsson också argumenterat för att den regnbågsfärgade Pride-flaggan skulle förbjudas. Som argument anförde Teddy Nilsson att flaggan blivit HBTQ-rörelsens främsta varumärke och att den "ifrågasätter heteronormen".
Jag vet inte vad som är ynkligast. Teddy Nilssons uttalanden eller Moderaternas, Kristdemokraternas och Liberalernas beslut att lyfta fram en person med dessa åsikter till ordförande i kommunstyrelsen.

Händelserna i Svalöv ger skäl till eftertanke - för att uttrycka det milt - för dem som hävdade att en M/KD-regering aldrig skulle samverka med Sverigedemokraterna. På flera ställen i Sverige - Sölvesborg, Hörby, Bromölla - medverkar Moderaterna till att ge Sverigedemokraterna makt och inflytande. Ulf Kristersson protesterar - men har inte den nödvändiga auktoriteten för att påverka sina partikamrater.

2 kommentarer:

Anders nilsson sa...

Flaggan: det handlar om kommunens flaggstång.
Inte antisemitiskt i kontexten.
Bjereld skulle avskaffa yttrandefriheten om han kunde.

Anonym sa...

Personligen förstår jag inte varför fråga om prideflaggan är kontroversiell..? Jag brottas väl med ett naturvetenskapligt synsätt, och tycker väl bara att folk borde ha viktigare frågor att engagera sig i än vilken sexuell läggning olika människor har. Sedan kan väl pridedeltagarna få hissa sin flagga bäst de vill.

Däremot tycker jag att kommungubbar, myndighetschefer mm inte skall hissa en prideflaggan på sina flaggstänger, inte heller tycker jag de skall vara med i pridefestivalen. Varför skall myndigheter vara representerade i en pridefestival? Politiker kan ju möjligen vara det eftersom deras syfte är att vinna väljare, men myndigheter...? Obegripliga Sverige!

Kjell Eriksson