2019-11-04

Politiker tvingades lämna M för rasism, välkomnas av SD

De flesta invandrare är analfabeter. De kommer inte lösa ett skit. Så skrev Moderaterna i Göteborgs dåvarande andre vice ordförande Lena Ferm på Twitter i våras. Lena Ferm hade även gillat och spridit inlägg som publicerats på flera hatsajter. Moderaterna i Göteborg agerade snabbt när saken blev känd och uppmanade Lena Ferm att lämna sina politiska uppdrag. Så blev också fallet.

I dag meddelar Lena Ferm att hon blivit medlem i Sverigedemokraterna. Ingenting förvånar mig mindre. Varken att Lena Ferm söker sig till detta parti, eller att Sverigedemokraterna tar emot henne med öppna armar. Det vore odemokratiskt att neka folk att vara medlemmar, säger Pernilla Börjesson som är distriktsordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg och välkomnar Lena Ferm till partiet. Så mycket för Sverigedemokraternas nolltolerans mot främlingsfientlighet och rasism.

Lena Ferm själv verkar ingenting ha lärt. Visserligen tillstår hon att hon borde uttryckt sig på annat sätt om analfabetism. Men hon ihärdar i att "fakta kvarstår ju". Hennes delningar och gillanden av inlägg på hatsajter avfärdar hon i dag med att det var "harmlöst".

Nej, Sverigedemokraterna är inget vanligt politiskt parti. Inget annat riksdagsparti hade tagit emot Lena Ferm utan att hon först på ett trovärdigt sätt gjort avbön för sitt agerande. Sverigedemokraterna är ett parti impregnerat med rasism, och Moderaternas och Kristdemokraternas ihärdiga försök att normalisera partiet är olyckligt och illavarslande. Den som normaliserar Sverigedemokraterna normaliserar också rasismen.

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Den som normaliserar Sverigedemokraterna normaliserar också rasismen" skriver Ulf i ett av sina många blogginlägg på detta tema om SD. Och det kan man ju tycka. Men enligt min mening är det som eventuellt kommer att normalisera SD hur många väljare de kommer att få. Många väljare underlättar förstås "normaliseringen", få försvårar den. Ett antal Linda Ferm gör varken från eller till i det stora hela.
Doktoranden i nationalekonomi Adrian Mehic har studerat hur stödet för SD har förändrats i olika kommuner. Han skriver: "Tidigare forskning har visat att arbetslöshet och ekonomisk ojämlikhet var viktigare förklaringar än invandring i valen 2006–2014. I en ny studie som publiceras den 6 november i tidskriften Ekonomisk Debatt visar jag att flyktingkrisen 2015 innebar en förändring av detta mönster. I studien använder jag Migrationsverkets statistik över nyanlända invandrare med uppehållstillstånd som ankommit till landets 290 kommuner under åren 2015–2017, och jämför dessa siffror mot ökningen i SD:s väljarstöd i varje kommun. Resultaten visar att för varje ytterligare procentenhet nyanlända i en kommun, ökade Sverigedemokraternas väljarstöd med 1,9 procentenheter, ett statistiskt signifikant resultat." Och "En minst lika intressant fråga i sammanhanget är om något av de två största partierna missgynnats extra mycket av flyktingkrisen. Resultaten visar att det enbart var Socialdemokraternas väljarstöd som påverkades signifikant negativt av invandring. En högre andel nyanlända resulterade alltså i ett minskat stöd för S...Däremot hade invandring inte någon statistiskt säkerställd effekt på Moderaternas väljarstöd."
Så vad göra för att minska normaliseringen i stället för att öka den? Pariastämpeln har ju visat sig vara verkningslös i ett decennium, tvärtom tycks den ha haft motsatt effekt. Nu kan man ju som Hoola Bandola sjunger om Titanic ändå välja att gå till botten med flaggan i topp. Alternativet är att föra en migrationspolitik med folkligt stöd. Jag skulle föredra det senare.
https://www.svd.se/invandring-viktig-orsak-till-sds-tillvaxt
Klas Bengtsson

Anonym sa...

KB

Se där! I Frankrike har sossarna gått back och nästan försvunnit medan
Marine Le Pens parti, RN, har gått framåt. Fransmännen gillar inte regeringens "migrationspolitik".

Anonym sa...

:-)

Det är faktiskt väldigt mycket som förvånar i Svensk politik just nu, det är upp och ner det mesta. Sedan får man vara krass. Det handlar om något så enkelt som försörjning.

UB:
"De flesta invandrare är analfabeter."
"De kommer inte lösa ett skit."

sw mindre genomtänkt uttalande.... det är så att man baxnar, som dessutom är svårt att belägga, men man skulle kunna säga, alltför många nyanlända utan identitetshandlingar som söker asyl i Sverige för närvarande, har väldigt låg utbildningsnivå

Så skrev ... Lena Ferm (M) på Twitter i våras. Lena Ferm hade även gillat och spridit inlägg som publicerats på flera hatsajter. Moderaterna i Göteborg agerade snabbt när saken blev känd och uppmanade Lena Ferm att lämna sina politiska uppdrag. Så blev också fallet.

sw Ja, mer kan man inte begära, det är ju så att det finns en del klåpare i andra partier med, inkluderat S, men trots allt begränsat, så det är som det är med människor,
alla klarar inte av protokollen, och kombinationen twitter, och sannolikt alkohol, är magiskt för att sålla agnar från vetet.

UB:
"I dag meddelar Lena Ferm att hon blivit medlem i Sd. Ingenting förvånar mig mindre."

sw Jo, men vad ska hon göra, hon vill ju inte göra som Soffan, och börja arbeta i produktionen, och då finns inte mycket att göra, det är en försörjningsfråga, och det är en ganska stor del som försörjer som av politik, och det är bara så det är, hon är ju inte välkommen någon annan stans.

UB
"Varken att Lena Ferm söker sig till detta parti, eller att Sd tar emot henne med öppna armar."

Jo, det är väl inte svårare än att de har underskott på människor som kan hantverket, så det är en krass nyttomaximeringsfrågan.


UB:
"Det vore odemokratiskt att neka folk att vara medlemmar, säger Pernilla Börjesson som är distriktsordförande för Sd i Göteborg och välkomnar Lena Ferm till partiet. Så mycket för Sd nolltolerans mot främlingsfientlighet och rasism."

sw Jo, det var en groda det, men inom ramen för vad som går att svälja, det finns ju en del obegrpliga uttalanden från även S-politiker, och man får faktiskt se till att vara en smula födragsam, det är en annan fråga, var man sätter gränser, men det är nog så, att det inte är så enkelt, detta att låta bli att svära i kyrkan.

UB:
Lena Ferm själv verkar ingenting ha lärt. Visserligen tillstår hon att hon borde uttryckt sig på annat sätt om analfabetism. Men hon ihärdar i att "fakta kvarstår ju". Hennes delningar och gillanden av inlägg på hatsajter avfärdar hon i dag med att det var "harmlöst".

sw Kanske inte en så skarp kniv i besticklådan? Alla kan inte uttrycka saker så det förstås rätt, och det är faktiskt inte enkelt, när inte ens Östling klarar skivan.

U.B
Nej, Sd är inget vanligt politiskt parti. Inget annat riksdagsparti hade tagit emot Lena Ferm utan att hon först på ett trovärdigt sätt gjort avbön för sitt agerande.

sw Korrekt, hon borde gjort en bättre avbön, och visat att hon förstod vad som var klavertrampet. S.W

Anonym sa...

UB
Sd är ett parti impregnerat med rasism,
att M och Kd gör ihärdiga försök att normalisera partiet
är olyckligt och illavarslande.

sw Nja, illavarslande, fast kanske av ett annat skäl, dvs målet är att regera, det är hela poängen med att ställa upp i valet som parti. Nu vann S kampen om mittenväljarna,
eftersom det inte gick att bilda en borgerlig ministär, och då hamnade M+kd+ Sd i oopposition, och eftersom S+Sd = 162 och inkluderas Vp blir det 190, så det går inte att bilda en borgerlig ministär, eftersom alliansen + Mp = 143 + 16 = 169.

det enda som återstår är Sd, och det är matematik, detta med addition.
Om M+Kd+Sd nästa val når 175, så går det ju inte att bilda en annan regering än
M+kd, eftersom en sådan regering inte kommer att tollereras, och gör den det, så kommer väljarna att sparka bakut.

Det är väljarna som normaliserar, håller distans, så klart, för att hålla C på mattan, men annars är det nog så att vi börjar närma oss den heta gröten, det går inte att bilda en regering 2022, utan stöd av Sd, dvs M + S kan inte själva räkna med egen majoritet, möjligen att bli största konstellation, men det kommer inte att ske, det vore ett moderat självmord. Så med Sd uppe på samma nivå som M avseend mandat, runt 70, så blir det ju stenhårt krig om väljarna där M nästan bara kan växa på Sds bekostnad.

UB
Den som normaliserar Sverigedemokraterna normaliserar också rasismen.

sw Jojo, jäjä, så kan man se det på en blogg, och visst finns det problem, som tål att påpekas, men, så var det detta med generaliseringar, om en turk bär fez, behöver inte alla turkar bära Fez, om några Afgahner inte lärt sig läsa gäller detta inte alla,
och om en moderat har trubbel med ord och tanke, så behöver inte alla ha det, och detta gäller även Sd. Fatkum är de flesta normal människor uttrycker saker i vardagslag, som inte skulle klara prövning i offentligt ljus, så det är väl mer imponerande att inte fler skiter i det blå skåpet. Det går helt enkelt inte att dra generella slutsatser om rasism, bara för att några individer har problem med omdöme eller rågång.

Sifos senaste:

Vänster
Vp : 028 -> 033 (+5) mandat
S. : 100 -> 092 (-8) mandat
Sum: 128 -> 125 (-3)

Höger
M. : 070 -> 066 (-4) mandat
Kd : 022 -> 026 (+4) mandat
Sum: 092 -> 092 (00)


Ler och Långhalm
Mp : 016 -> 018 (+2) mandat
C. : 031 -> 029 (-2) mandat
Sum: 047 -> 047 (00)

Blue ocean
Sd : 62 -> 85 (+23) mandat
Fp : 20 -> 00 (-20) mandat
Sum: 82 -> 85 (+3)

M. : 070 -> 066 (-4) mandat
Kd : 022 -> 026 (+4) mandat
Sd : 062 -> 085 (+23) mandat
Sum: 154 -> 177 (-3)

Och nu kom förtroendemätningen för Åkesson i Expressen - det ser ju ut som att det börjar gå bra även i storstäderna? Detta med stad och land verkar alltså jämna ut sig,
och detta har ingenting alls med rasism att skaffa, utan med att väljarna helt enkelt
har en egen uppfattning.

Sifo - populär-index

----- Stad - Land - tot diff:
EBT : 38 --- 32 --- 35 - 6
Jimmy 33 --- 27 --- 30 - 6
U.K : 30 --- 24 --- 27 - 6
--------------------------
Jonas 29 --- 29 --- 29 - 0
Lööf: 28 --- 28 --- 27 - 1
--------------------------
Löfven27 --- 37 --- 32 - 10
--------------------------
Nuamki13 --- 09 --- 11 - 2
Lövin 12 --- 11 --- 11 - 1
Bolund 9 --- 09 --- 09 - 0

Så frågan är mer vad som biter, rasism-kortet biter kanske internt, men verkar inte bita på marginalväljarna. S.W


Anonym sa...

Jo, professor HEO har ju beskrivit det hela, eller en del av det hela, i sitt senaste inlägg på politologerna:

Partiväljarnas inställning till att förslaget
att satsa på ett mångkulturellt samhälle med
stor tolerans gentemot människor från andra länder
med andra religioner och levnadssätt (fördelning, medeltal)
(på en skala från 1 till 10)

Då framkommer:
M + Kd har nära nog exakt samma profil, som är tämligen utspridd eller fördelad.

S har en egen profil, som är nära nog exakt lika M+Kd fast spegelvänd.

V och Mp har relativt lika profil, där mp är mer positivt än Vp.

C och Fp har hyfsat lik profil, där C är något mer positiva än Fp.

Sd har en helt egen profil, som är ungefär direkt spegelvänd från Mp, fast mer extrem.


Det är egentligen bara M, Kd och S som har en "normal" puckel på mitten, som ger utslag för att frågan inte är enkel, dvs svartvit, och det är väl i och för sig talande, att det finns tre partier med väljare som ser saker i grått, dvs att saker och ting är komplexa och att mynt har två sidor. Förmodligen skulle fler väljare ha denna syn, om våra ledare och opinionsbildare varit något mer sansade och nyanserade, men nu har vår demokrati blivit svartvit, och det är nog inget vidare hälsosamt, med skyttegravar som skapar tomrum i mitten för att hitta förnuftiga vägar framåt. S.W


källa:
https://politologerna.wordpress.com/2019/11/01/valjarideologi-1982-2018/