2017-02-01

Tre frågor till Ebba Busch Thor

I kväll medverkar Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i SVT Aktuellt. Jag misstänker att partiets prekära opinionsläge kommer att stå i fokus, liksom relationen till Sverigedemokraterna nu när Moderaterna uppgraderat det partiet till samtalspartners.

Om jag var programledare och fick ställa tre frågor till Ebba Busch Thor, vilka skulle jag då välja? Jo, följande tre.

1.) Hur skall Kristdemokraterna bryta sitt svåra opinionsläge och börja växa igen? Du får inte använda uttrycket "vi måste bli tydligare" i ditt svar.

2.) Vilken roll tycker du att Kristdemokraterna ska fylla i svensk politik? Vad särskiljer Kristdemokraterna från övriga allianspartier?

3.) Ja, vi vet att du helst vill ha en Alliansregering. Men om du efter valet 2018 tvingas välja mellan att ingå i en S-MP-C-L-regering eller en regering tillsammans med M, vilken väljer du då?

Det vore intressant att höra uppriktiga svar från Ebba Busch Thor på åtminstone frågorna 1 och 2. Jag tror hon skulle ducka på fråga 3, men man kan aldrig veta säkert.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag nöjer mig med att gissa svaret på fråga 3. Huvudalternativet är ett politikersvar, dvs inget. sakpolitiskt är svaret m. Regeringsalternativet s, mp, c och l finns inte på kartan. Någon slutsats av regeringssamarbete för småpartier måste c och l ha dragit efter det katastrofala pris mp fått betala. (För övrigt tror jag att det är mer sannolikt att kd åker ur än att de än en gång får tillräckligt med stödröster.)
Klas Bengtsson

Anonym sa...

Dagens inslag på Sveriges radio om Centern var briljant, äntligen börjar PS fatta galoppen, varför super Jeppe. Vår policyprofessionella elit i Stockholm lever i en låtsasvärld, som är trendig, som ligger lite för nära Radio- och TVhuset, och där politiken dumpat alla migrations- och integrationsfrågor på medborgarna ute i landet,
och upproret har bara börjat - Rid i natt, läs om de Tyska Junkrarna, (fast upprorsmakarna liksom Dacke förlorade)m men nu går inte upproret att slå ner med vapen, eftersom alla väljare har en röst och räknas lika. Att ha befogenheten, att bestämma något, tex migration, men sedan delegerat ansvaret (till kommunerna), är det bästa sättet att misslyckas långsiktigt, det har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera, med psykopatiskt ledareskap (för det är vad det är) Riktigt ledarskap, behåller allt ansvar, och delegerar alla befogenheter, och frågar alltid först, kan du lösa uppgiften, och vilka medel behöver du? S.W