2006-08-27

Fyra år till?

Jodå - visst gjorde även Göran Persson bra ifrån sig i Sveriges Televisions partiledarutfrågning. Enda gången han såg lite svajig ut var när utrikesfrågorna kom upp i slutet av programmet. Inte för att han sa något som var direkt fel, men den tidigare säkerheten och lättheten i formuleringarna försvann. Inte heller lät det särskilt imponerande när han sa att 1 000 svenska soldater var vad Sverige förmådde prestera för internationella operationer. Vad ligger försvarsbudgeten på nu för tiden? 40 miljarder? Det blir 40 miljoner per soldat. Det är dyrt med försvar.

Det har aldrig varit lätt att vara borgerlig i Sverige. Går ekonomin bra, så röstar väljarna på regeringen, d v s socialdemokraterna. Går ekonomin dåligt, så vågar väljarna inte chansa på en borgerlig regering, utan röstar på socialdemokraterna.

I tidigare valrörelser har de borgerliga partierna oftast profilerat sig på en politik som skiljt sig från socialdemokraternas - och förlorat valet. Denna gång profilerar sig de borgerliga partierna på en politik som ligger betydligt närmare socialdemokraternas - och förlorar valet? För inte föredrar väljarna en kopia framför originalet?

Inga kommentarer: