2018-09-12

Ödet har utsett oss - Seger eller död! Om SD som regeringsunderlag

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson har på sin Facebook-sida presenterat sin tolkning av läget i Sverige och vad som behöver göras. Nedan följer ett par utdrag. Läses på egen risk.
 
Sverige är riktigt illa ute. Det har vi varit vid flera tillfällen i vår historia. Många gånger har det sett helt hopplöst ut. Vårt land har varit ockuperat av främmande stater, utländska fogdar har förtryckt befolkningen, vi har attackerats och stått ensamma mot en samlad styrka av Europas stormakter och befunnit oss i ett förkrossande numerärt underläge. 

Ändå har vi alltid gjort motstånd, ändå har vi alltid rest oss, ändå har vi alltid segrat mot alla odds och överlevt. Tack vare den orubbliga envisheten, övertygelsen, offerviljan och ledarskapet hos en liten skara patrioter.

Vi måste vara den skaran nu. Ödet har utsett oss denna gången.

"Ödet har utsett oss denna gången." Ödet? Och visst har Sverige genomlevt många krig. Men vi har faktiskt levt i fred i över 200 år. Denna historiskt långa period av fred ger Sverige en i det närmaste unik ställning i hela Europa.

  
Det finns ingen tid att vila eller att sörja brustna illusioner och förhoppningar. Vi har inte valt det här, men våra motståndare har på riktigt tvingat in oss i en existentiell kamp om vår kulturs och vår nations överlevnad. Det finns bara två val, seger eller död. Det finns bara en väg och det är framåt.


Det hemska är inte att Mattias Karlsson skriver det han gör på Facebook. Det hemska är att han uppfattar världen och läget i Sverige precis på det sätt som han skriver.

Mattias Karlsson brukar beskrivas som Sverigedemokraternas chefsideolog. Sverigedemokraterna är inget parti som kan skrattas bort. Deras bisarra våldsretorik och deras tro på ödet är på riktigt. De som avfärdar Sverigedemokraterna som "bara" ett högerpopulistiskt parti som ogillar invandring bör läsa Mattias Karlsson.

Och det är detta parti som en del vill samverka med och göra till ett regeringsunderlag för Alliansen.

3 kommentarer:

Orion77 sa...

Tack, Ulf, för denna inblick i trafiken på Facebook, en soptunna som jag från början har tagit bestämt avstånd från (jo, jag känner till att den egentligen har tillkommit för att ge en möjlighet att hålla kontakt med gamla och nya vänner. Men som så mycket annat kan den missbrukas).

Visst är det några i historien som har lanserat sig själva som "Ödets man", uttrycket förefaller bekant. I regel med förskräckande, fasaväckande resultat.

Jan Holm sa...

Förstår desperationen hos de rödgröna, när man griper de halmstrå som finns, för att beskriva ett parti utifrån en enskild individs svammel.
Fast nu är ju inte SD aktuellt som något regeringsunderlag, eftersom Alliansen inte vill ha deras stöd.
Hur däremot någon ska kunna regera och låtsas som om SD inte finns blir nog svårare.
Ett parti som får 17,6 av rösterna och därmed får en vågmästarroll, blir intressant att följa.
Tex vilken budget som tilltalar SD mest, kan säkert få både de rödgröna och Alliansen att anstränga sig lite extra i sina strävanden att få sitta kvar vid makten.

Karin Kirkland sa...

SDs program och demokratisyn har inte synats tillräckligt. Inte för att det skulle påverka deras väljare, men för att belysa vilka ändringar i grundlagar, rättssystem, yttrandefrihet och hela samhället som skulle krävas för att genomföra programmet. Innan valet talade jag med ett antal lokala SD företrädare och deras kunskap om sitt parti var minst sagt bristfällig.

Mattias Karlsson skriver om en liten skara. Det stämmer troligen att det bara är en handfull inom partiet om bestämmer och styr övrig politik. Frågan är vad det gör med politiken i övrigt, att många lokalt valda är helt passiva, om de ens fyller stolar. Jag talade med en politiker från ett annat parti, som redan innan valet beslutat att inte fortsätta som aktiv kommunala politiker. I personens kommun hade nu SD ökat trots att de redan haft tomma platser och inte drivit någon fråga., utan att de närvarande ”suttit som vissna krukväxter” under möten.

Mattias Karlsson illustrerar med en bild av karoliner som knäböjer för en präst. Den bilden ska alltså ingjuta mod i ” en liten skara patrioter”, men den visar tydligt SDs dåliga historiekunskap och förvrängda syn på Karl XII. Har de aldrig läst om karolinernas dödsmarsch?

Redan på 1800-talet beskrev historikern Anders Fryxell Karl XII som stormaktsväldets förgörare. Kungen beskrivs som ett omoget och oansvarigt barn, som gör vad som faller honom in utan någon hänsyn till andra människor. Han bryr sig inte om konsekvenserna av sina handlingar. Dessutom, fortsätter Fryxell, är Karl XII krigsgalen. På slagfältet rider han ofta först och hugger vilt med värjan. Inte heller bryr han sig om sina egna soldater, trots att de lider svårt och dör av kyla, svält och sjukdomar.