2010-02-03

Carl Bildt och Bara ben på Glenn Hysén...

...vann idag Aftonbladets Stora Bloggpris. Bara ben på Glenn Hysén är en supporterblogg till IFK Göteborg, där jag av och till har nöjet och äran att medverka som skribent (t ex här eller här eller här). Stort grattis framför allt till Markus Hankins som burit projektet hela vägen. Att en supporterblogg vinner Aftonbladets läsaromröstning om bästa sportblogg är något speciellt, eftersom supporters från andra lag av naturliga skäl kan känna ett visst mentalt motstånd att rösta på den oavsett dess kvaliteter.

Stort grattis också till Carl Bildt som vann Stora Bloggprisets hederspris. Kul och välförtjänt! Visserligen kan man med fog påstå att Carl Bildt bloggande är mer monologt än dialogt. Men Carl Bildt var ändå en pionjär som toppolitiker när han drog igång sin blogg. Han uppdaterar den mycket ofta, och har hittills inte vikt ner sig. Respekt!

2 kommentarer:

Johan sa...

Ett problem med detta pris är ju dock att det inte handlar om unika röster - utan det är tillåtet för samma individ (IP-adress) att rösta gång på gång. Då handlar det ju snarare om att mobilisera så många röster som möjligt. Tror nog att "Bara ben..." var duktiga på detta - huruvida Carl Bildt vann på detta sätt låter jag vara osagt...

Ulf Bjereld sa...

Jo, så är det säkert. Mobilisering blir väldigt betydelsefull. Jag tror att varje IP-adress kunde rösta en gång per dygn.

Carl Bildt fick ju ett hederspris, så han slapp sitta och rösta på sig själv gång på gång... :-)