2019-07-30

Amanda Hanssons agerande inger respekt!

Män måste sluta bestämma över kvinnor och berätta för dem hur de ska klä sig. Jag orkar inte skita i sådana här saker längre, säger Amanda Hansson till Expressen. Amanda Hansson borde tilldelas pris för uppvisat civilkurage. Hon vägrade acceptera den behandling hon utsattes för, där en busschaufför tvingade henne att gå av bussen eftersom han tyckte att hon hade för lite kläder på sig (shorts och ett kort linne). Genom att göra sin sak offentlig har Amanda Hansson nu fått en ursäkt av såväl berört bussbolag samt från busschauffören. Dessutom har hon rakryggat tagit avstånd från alla nättroll och debattörer som utnyttjat hennes situation till att sprida osanna rykten om att busschauffören drivits av religiösa eller politiska motiv.

Jag är så fruktansvärt trött på alla dessa män som genom tiderna haft synpunkter på vad kvinnor bär för kläder - antingen påstås de ha för mycket kläder på sig eller så påstås har de för lite kläder på sig. Varje kvinna ska naturligtvis ha rätt att bära de kläder hon själv vill.


Bilden ovan gestaltar problematiken. Den föreställer en polis på West Palm Beach som någon gång på 1920-talet kontrollerar längden på en kvinnas baddräkt. Sex inch ovanför knät påstås ha varit den godkända längden.

Lyssna gärna på en intervju med Amanda Hansson här (från P1 Morgon i morse).

1 kommentar:

Anonym sa...

Konstigt ärende. Det enda förklaring man får är att det inte finns någon förklaring alls till förarens beteende. Jag skulle nog ha spekulerat som sjutton ( och det hedrar väl Amanda då att hon inte gör det). En spekulation är om det är förarens värderingar som kommer till uttryck, och i så fall, varifrån kommer dessa värderingar? Jag skulle i alla fall försöka söka en förklaring som är lite mer djupgående än " att det bara blev fel".

Kjell Eriksson