2017-11-26

Om Moderaterna och SD:s människosyn och rasism

Ju mer jag följer SD:s landsdagar, desto mer hisnande är tanken att Moderaterna  - som gör anspråk på att vara ett anständigt och "vuxet" parti" - vill regera även till priset av att man gör sig beroende av SD:s aktiva stöd i riksdagen. (Ja, Kristdemokraterna driver samma linje.)

Inte nog med att Jimmie Åkesson markerat att han försöker fälla vilken regeringsbudget som helst om SD inte får vara med och bestämma (också ett sätt att ta ansvar för landet, av ett litet parti som idag ligger kring 15 procent i opinionsmätningarna...). SD är också ett parti impregnerat av rasism och beröringspunkterna mellan Sverigedemokrater och nazistiska Nationella Motståndsrörelsen (NMR) är väl kända.

Att Sverigedemokraterna är ett parti impregnerat av rasism visade sig inte minst vid landsdagarna i Norrköping där partiets delegat Martin Strid i talarstolen delade in jordens befolkning i grupperna "människor" och "muhammedaner", eller rättare sagt skapade en skala "från 0 till 100 och i den ena änden i den skalan är man 100 procent fullt ut människa och human, och allt man lägger in i det begreppet. I den andra änden är man 100 procent muhammedan."

Denna öppna rasism ledde förstås både till polisanmälan och till uteslutningshot. Men hur har en person med dessa värderingar överhuvudtaget kunnat väljas till representant vid landsdagarna? De SD-medlemmar som utsett honom måste rimligen ha känt till hans värderingar och sett honom som sin bäste företrädare att sända till landsdagarna.

Partiets senaste kampanjfilm är oerhört obehaglig, men också snudd på parodisk i sin dystopiska häxbrygd över ett land i kaos. Politiken påstås präglas av "vansinniga beslut" och "lögner". I SD:s konspiratoriska värld utgör socialdemokrater, moderater och press, radio och tv tillsammans ena polen i motsättningen mellan "er och oss", där SD självbelåtet och verklighetsfrånvänt gör anspråk på att representera "oss".Det är på detta partis nåder Moderaterna (och Kristdemokraterna, om de finns kvar i riskdagen då) kan tänka sig att regera. Lycka till med en sådan regering, säger jag. Och arma Sverige, i så fall.

6 kommentarer:

Jan Holm sa...

Man kan ju inte döma ett helt parti, utifrån en knäppgöks uttalande, fast man förstår varför alla politiska motståndare inkl PK-media nu tar chansen.
Lika lite som man kan döma Sossarna utifrån enskilda sexdårars beteenden då dessa sedan får miljoner i avgångsvederlag trots sina gärningar.
Man märker hur efterlängtad händelsen hos SD var, eftersom metoo-kampanjen gått hårt åt och blottat PK-etablissemanget fullständigt.

Karin Kirkland sa...

Jan Holm tycker tydligen att det är fel att vara politiskt korrekt. Är det ett problem att anse att alla människor har lika värde eller vari ligger problemet? #Metoo rörelsen har tyvärr visat att en stor del av alla delar av samhället inte lever upp till vad man säger.

SDs argument om att alla problem startat med invandring har nu fallit ihop som ett korthus. Anne-Marie Lindgren skriver i en ledare i dagens Östran om samma film att ” Jimmie Åkesson karaktäriserade, exempelvis, Moderaterna som varande ”ett lag av halta, lytta, snedfotade och otränade”. Han använder alltså funktionsnedsättningar som en form av nedsättande liknelse..”
Så enbart en "knäppgök" finns det inte i partiet. Men det gick ju bra för Donald Trump att driva med funktionsnedsättningar, så varför skulle inte Jimmie göra som sin idol?

I Toppmötets samtal mellan Jan Eliasson och Kofi Annan kommer de in på många intressanta ämnen, bland annat det eventuellt mycket politiskt inkorrekta att de som flyr och migrerar oftast är de starkaste och intelligentaste.

Ett mycket intressant och tänkvärt program särskilt när de kommer in på affischen om Einstein som flykting. Jag hoppas vi snart får en sansad diskussion om hur lite invandring Sverige tål.

Orion77 sa...

Partiledaren gjorde på Landsdagarna ett häftigt svep över den politiska skalan i riksdagen och förklarade att om nu Ulf Kristersson i Moderaterna inte aktar sig, kan SD komma att samarbeta med Socialdemokraterna. Deras politik skulle stämma bättre med SDs påstod han.

Jag undrar förstås då hur pass trakterad Stefan Löfven kan tänkas vara över ett sådant frieri?

Anonym sa...

Ur Åkessons synvinkel kan det vara logiskt att fokusera på innehållet i budgeten, och inte huvudmannen/männen bakom budgeten.

Om Roger Mogert kan få 4,8 miljoner i fallskärm så kan jag väl i alla fall säga att det inte precis ökar socialdemokraternas trovärdighet i mina ögon. Hur många akutoperationer motsvarar den summan...?

Kjell Eriksson

Anonym sa...

Apropå valfilmen från SD, så fick den oerhört mycket större tyngd med dagens besked om överenskommelsen med MP om en, rent ut sagt, amnestisoppa!

Unknown sa...

Jan Holm, i SD:s fall handlar rasismen inte om en "en knäppgöks uttalande", utan det är ju ett återkommande mönster. Ingen kan på allvar mena att man hittar lika många rasistiska uttalanden i andra partier.