2010-06-11

Dagen stoppar annons för kristna HBT-personer

Tidningen Dagen har stoppat en annons om ett ungdomsläger för kristna HBT-personer. En annons om utlevd homosexualitet passar inte i Dagen, säger tidningen chefredaktör Elisabeth Sandlund till Kyrkans Tidning. Ungdomslägret arrangeras av Svenska kyrkan, Svenska kyrkans unga samt Riksförbundet EKHO (Ekumeniska grupperna för kristna HBT-personer).

Dagen har på senare år utvecklats till en tidning vars debatt- och opinionssidor ofta präglas av frimod och öppenhet och där många relevanta debatter om kristen tro och politik har kunnat föras. Men annonsförbudet är ett stort steg tillbaka och innebär att tidningen Dagen genom sin trångsynthet i denna fråga riskerar att marginalisera sig i samhällsdebatten.
Som en solidaritetshandling med ungdomslägret och kristna HBT-personer väljer jag att publicera annonsen på min blogg:

En motsvarande bloggpublicering i protest mot tidningen Dagens beslut görs av In Your Face.

3 kommentarer:

Dessa mina minsta bröder sa...

Jag håller med dej det är fegt att inte kan Dagen kan ta in denna annons oavsett vad man tycker i sak om detta kristna hbt-läger.( Själv ställer jag mej neutral)

Som prenumerant och Dagen-läsare tycker jag just nu illa om Livets Ords annonser i Dagen för Benny Hinn en amerikansk helande predikan som kommer på besök där I sommar. ( se gammal debattartikel:Om Benny Hinn
Men fördenskull rasar jag inte mot tidningen Dagens annonsavd. Och hotar att säga upp prenumerationen.

Men dessa känsliga själar som tidningen Dagen nu måste “skydda” från denna kristna hbt-läger vill inte se verkligheten, det finns en paralell som hände 2007 då annonserade den kristna biståndsorganisationen Diakonia om sin vårkampanj “ Var går gränsen” som handlar om deras arbete i Israel/Palestina väckte ramaskri hos en del Dagenläsare: Diakonia

Våga se mångfalden

Ulf Bjereld sa...

Dessa mina minsta bröder: Kloka ord. Jag instämmer i princip i allt.

Dessa mina minsta bröder sa...

Tack Professorn