2009-08-02

Göran Hägglund får en kompis

USA är hatobjektet nummer ett inom den intellektuella kulturvänstern, enligt min mening oftast varken särskilt intellektuell eller kulturell.

Folkpartiledaren Jan Björklund i sitt sommartal i Marstrand i dag söndag 2 augusti. Göran Hägglund tycks ha vunnit en allierad i sitt korståg mot kulturvänsterns förtryck av verklighetens folk. Björklund undvek dock att kommentera könsneutrala lekar och teaterregissörers ondskefullhet.

6 kommentarer:

Jessika F sa...

Jag mår minst sagt illa efter att ha läst Björklunds sommartal. Göran Hägglunds populism kan jag ta. Men detta? Är det verkligen vår utbildningsminister som talar? Kan en utbildningsminister som framför en sådan grov förvanskning av historien verkligen få sitta kvar på sin post?

"Jag har aldrig hört svenska vänsterpolitiker, de som normalt brukar kalla sig för de äkta feministerna, kritisera talibanerna", skriver Björklund. Ska man skratta eller gråta?

Första gånget ordet "taliban" nämndes i Sveriges riksdag var den 3 oktober 1996. Och det handlade då inte om svenska män. Det var vänsterpartiets Eva Zetterberg som talade om talibanernas skräckvälde.
Nu satt visserligen inte Björklund i riksdagen då men om han nu inte hört svenska vänsterpolitiker/äkta feminister kritisera talibaner beror det med största säkerhet på att han överhuvudtaget inte lyssnar till vad svenska vänsterpolitiker/äkta feminister har att säga.

I sitt tal glömde bombliberalen Björklund att nämna hur USA lyckades bomba fram fred och demokrati i Japan genom att först terrorbomba Tokyo (9-10 mars 1945)och lite senare (den 6 augusti) fälla en atombomb över Hiroshima och därefter en atombomb över Nagasaki (den 9 augusti).

Om 2 dagar är de exakt 64 år sedan befolkningen i Hiroshima förintades och än idag dör människor på grund av atombomben...

...och fortfarande finns det människor som på fullt allvar tror att atombomberna var ett nödvändigt ont...

BR sa...

Jessika F utelämnar, i sitt USA-hat, de över 5 miljoner offren för japansk rasistisk imperialism under WW II.
http://en.wikipedia.org/wiki/World_War_II_casualties

/BR

Jeesika F sa...

BR

Menar du att japansk imperialism ursäktar atombomberna eller vad?

Och på vilka grunder dristar du dig att påstå att jag hatar USA om jag får fråga? Att jag ogillar att JAn Björklund förskönar USAs historia?

Idag är det årsdagen för atombomen över Hiroshima. Vi har en statlig myndighet, Forum för levande historia, tillkommen för att vi inte ska glömma Förintelsen. Så här beskriver denna statliga myndighet vad som hände för 64 år sedan:

"Beslutet att fälla atombomberna över Japan togs av den amerikanska presidenten Harry Truman. I början av år 1945 stod det klart att Japan skulle förlora kriget. I den slutliga invasionen av Japan trodde man att närmare en miljon amerikanska soldater skull dö. Istället valdes att släppa atombomberna, för att få ett snabbt slut på kriget."

http://www.levandehistoria.se/forintelsen/fakta/atombomberna_japan


Helt grotesk historieskrivning. Tänk om Stalin och Hitlers brott skulle beskrivas på samma okritiska sätt. Stalin trodde att... Hitler trodde att...

BR sa...

Inte bara amerikanska liv skulle ha offrats vid en amerikansk invasion av Japan.
Den japanska militärledningen hade planerat för att alla som kunde, barn, kvinnor och åldringar, med primitiva vapen skulle möta en amerikansk invasion.
Att detta var allvar bevisas av den kejserliga arméns offrande av civila på Okinawa och Leyte efter den amerikanska invasionen.
En amerikansk invasion skulle ha medfört ett blodbad på japanska civila som långt överskridit antalet offer i Hiroshima och Nagasaki.
Jessika F borde ha anständighet att nämna såväl alla offer för den japanska imperialismen som dess regerings fullständigt hänsynlösa syn på den japanska civilbefolkningen innan hon tramsar om de amerikanska atombomberna.
Dessa sparade liv, såväl amerikanska som japanska.
/BR

Anonym sa...

"Inte bara amerikanska liv skulle ha offrats vid en amerikansk invasion av Japan."
Nej, minst lika manga japaner hade fatt satta livet till.
Japanerna skulle ha forlorat kriget men kunde ha fortsatt ett bra tag till med hur manga mera doda...
Andra varldskriget hade pagatt sen 1939 och kostat bortat 50 miljoner doda. Ett snabbt slut pa kriget?!
Vad som ar groteskt ar hur den civila japanska befolkningen fick lida pga en ansvarslos regering. Man onskar att bomberna aldrig slappts men man maste inse alternativet. Japan vagrade ge upp innan forsta bomben, sa och efter, vilket ledde till den andra. I efterhand ar man ju alltid klokare.
EL

Ante sa...

Om vi nu ska glida ifrån ämnet talibanerna är det väl lika bra att nämna följande fascinerande uppgift, nämligen att Japan redan i januari 1945, via hemliga förhandlingar, var berett att ge sig, på villkor att man lät kejsaren sitta kvar, då han var som en gud för folket.

http://www.ihr.org/jhr/v16/v16n3p-4_Weber.html

Men se den gubben gick inte, BOOM, BOOM.