2008-07-01

Dubbelchock på Ullevi

Den allsvenska nypremiären på Ullevi mellan IFK Göteborg och Trelleborg blev en chock i dubbel bemärkelse. Efter fyra veckor med fotbolls-EM hade jag förträngt hur allsvensk fotboll gestaltar sig när den är som sämst. Kvällens match var så bottenlöst dålig att polisen borde agerat och avbrutit tillställningen: bedrägeri eller möjligen förargelseväckande beteende vore rimliga åtalspunkter för detta brott mot sportens bärande idéer om kreativitet, beslutsamhet och kunnande.

Å andra sidan förbleknar matchens uselhet mot vad publiken tvingades genomlida i den s k pausunderhållningen. Under hela sommaren och hösten kommer den fåtaliga och redan hårt prövade IFK-publiken att förföljas av en tävling som borde få sponsorerna att med omedelbar verkan bryta alla avtal med IFK för att slippa skämmas. Tävlingen går ut på att en enskild okänd person på tid skall genomföra följande tre moment: 1.) Sparka in sju fotbollar i ett tomt fotbollsmål, 2.) Äta upp en stor hamburgare, samt 3.) springa bort till en bil och tuta. Varje enskilt moment visas för hela publiken på storbilds-tv, ackompanjerat av en bombastisk speaker som rabblar sponsornamn.

Hur roligt eller hur spännande tror ni, kära läsare, det är att i flera minuter (ja, det tog så lång tid) se en person äta hamburgare i storbilds-tv?

Jag går i exil.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Pausunderhållningen var ju den bästa någonsin - att se en mjölksyrestinn tävlande under flera minuter försöka få i sig Burger Kings äckliga hamburgare utan att spy var ju ett riktigt bra betyg åt sponsorn! Mer sådant!

I övrigt kan man konstatera att det är stor risk för att det blir respass i CL-kvalet redan mot San Marino!

/ATEIST

Ulf Bjereld sa...

ATEISTs syn på kvalitet och estetik upphör aldrig att förvåna. Finns det möjligen ett samband med inställningen i existentiella frågor?

Men jag delar dessvärre din bedömning om San Marino...

Anonym sa...

Höur haur een påg hamnat i såu dåålitt sällskaup överhöuvetauget?

Ulf Bjereld sa...

Fåur jau fråuga min aunonujme vän vaurfor döu anspäjlar påu min skåunska baukgrunn? Känner jau daj?

Anonym sa...

Vei haur kansje träffats påu een töura te Helsingöur nånn gång påu 70-taulet. Ente meer än såu.

Anonym sa...

Det var ingen pausunderhållning utan Håkan Mild som värmde upp för en eventuell comeback.

När det gäller själva matchkvalitén är jag inte det minsta förvånad med tanke på vilka som spelade. Den match jag själv såg recenseras här: http://www.aftonbladet.se/sportbladet/article2820869.ab för

Ulf Bjereld sa...

Töurat te Helsingöur haur man ju jorrt nåura gåunger, såu di kann ju vau dåu.

Till Hans: Man skall inte slå på den som redan ligger...