2007-12-16

Sexism och Ryanair

Jag har aldrig flugit med Ryanair och skall verkligen göra mitt bästa för att låta bli i framtiden också. Inte nog med att bolaget dumdrygt vägrar att underteckna kollektivavtal för sina anställda. Nu profilerar sig bolaget också i sexism-branchen, genom att vika ut sina flygvärdinnor i en kalender med namnet The Girls of Ryanair. Överskottet går till välgörande ändamål. Flickorna framträder i klassisk posering, iklädda minimala bikinis och utan någon ironi eller glimt i ögat.

Vi kämpar för kvinnors rätt att klä av sig, säger Ryanairs nordeuropachef Wilhelm Hamilton. Därigenom bidrar han till att göra Ryanair till flygbolaget som gav gubbigheten ett ansikte.

4 kommentarer:

Kerstin sa...

Bara att se fram emot en kalender med piloterna lättklädda :-)
Kerstin

Anonym sa...

Ulf,
Varför vill du förneka den enskilda människan den grundläggande mänskliga rättigheten till arbete - utan att betala fackföreningsavgift eller bli medlem i en pseudo-politisk organisation?

Anonym sa...

RyanAir regerar och håller till skillnad från många andra bolag tiderna. Mycket bra service på i luften och på marken. Om de nu vill vika ut sig de här tjejerna är det upp till dem.

/Dexter

Anonym sa...

Jag gillar priserna från ryanair men vad har porr med flyget att göra.
det finns barn som flyger, varför ska dom se nakna kvinnor på tidningen som delas ut i flygplanet