2007-05-12

Kortrapport från Nato-demonstrationen i Göteborg

I dag genomfördes den polisiärt och medialt hårdbevakade Nato-demonstrationen i Göteborg. Jag räknade och det fanns ganska exakt 2 000 demonstranter i tåget.

Det innebär att demonstrationen var större än något av de enskilda Första maj-tågen i Göteborg i år. Synd bara att arrangörerna inte kunde låta bli att manipulera med deltagarsiffran, utan meddelade att 3 000 personer gick i tåget. Självbedrägeri är en av vänsterns värsta fiender - oavsett om självbedrägeriet sker medvetet eller omedvetet.

4 kommentarer:

G. Tikotzinsky sa...

Ett räknefel på 1000 personer i ett demonstrationståg är väl ändå ett av de mildare uttrycken för vänsterns självbedrägerier??!!

Anonym sa...

Vi var nog drygt 2000 i själva tåget, men fler anslöt och väntade nere vid Operan. Har svårt att tro att vi var färre än 3000 där. En mäktig upplevelse!

Och en relevant fråga att ställa sig är; var var Nato-anhängarna? När ska vi få se folkliga och stora demonstrationer till stöd för försvarsministerns krav på ett närmare samarbete med Nato?

Tack för en bra blogg!

Hans Linde

Ulf Bjereld sa...

Tack till Hans för uppskattning!

Några massdemonstrationer till stöd för ett närmare Nato-samarbete får vi nog vänta på...

Men 3000 vid Operan - tyvärr. Jag räknade strax före Operan, och visst var det ett antal som väntade eller anslöt vid mötesplatsen. Men långt ifrån så många som hälften av de som deltog i demonstrationståget. Medierna uppger dessutom att arrangörerna sagt att det var 3 000 i själva tåget. Men det kan naturligtvis vara en missuppfattning.

Johannes sa...

Ja KPML(r),SKP,AFA och ytterligare ett antal bokstavssekter på vänsterkanten kan säkert mobilisera 2000 demonstranter när det gäller USA- och Natohat.Det vore intressant att veta om deltagarna vore lika villiga att demonstrera mot förtrycket i Nordkorea och på Kuba. Jag vågar en gissning.