2007-08-13

Harmsen Fredrik?

Är det bara jag som tycker att Fredrik Reinfeldt verkat sur och harmsen i sina kommentarer till journalister de senaste dagarna? Jag kan ju inte diktera allting, sade han kort när Ekot frågade honom hur det kändes att höja reavinstskatten - en höjning moderaterna tidigare varit motståndare till. När TV 4 Nyheterna i lördags frågade honom hur han trodde att väljarna uppfattar att Mona Sahlin tar T-banan för att hålla tal i invandrartäta Fittja i Botkyrka kommun, medan Reinfeldt tar skärgårdsbåten för att tala i välbeställda Vaxholm svarade han raljant: Jag talar till dem som jobbar och hon talar till dem som oftast inte jobbar.

Jag har tidigare på denna blogg hävdat att Fredrik Reinfeldts retorik utstrålar allt annat än empati. Den senaste veckans uttalanden av honom stärker den bilden. Det är förståeligt att det är tungt att regera när oppositionen har ett försteg i opinionen på över 15 procentenheter. Men dåligt humör och snarstuckenhet i förhållande till journalister för Fredrik Reinfeldt allt längre bort från det statsmannaskap som är nödvändigt om den borgerliga regeringen skall kunna vända opinonen och behålla regeringsmakten även efter 2010.

3 kommentarer:

A-K Roth sa...

Sahlin och Reinfeldt var väl lika kalkulerande båda två när de valde ut sina talarplatser. Mona Sahlin framförde själv i sitt tal att hon minsann tog T-banan etc. Journalisten apade hennes ord när han intervjuade Reinfeldt. Agerade SVT partiskt, för Sahlin? Kan en statsminister inte bli sur för mindre? Men R. borde ha tagit det med humor. Sedan talade S. visst för a-kassan på en plats med många arbetslösa. Varför talade hon inte om arbeten på en plats där många är arbetslösa, undrar många. Blev Sahlin intervjuad och fick hon isf den frågan?

Kerstin sa...

Du är snäll du Ulf.
Det Reinfeldt avslöjade där var rent folkförakt! Och det var ju inte första gången han avslöjade ett sådant.

Ulf Bjereld sa...

Jo, jag är snäll. ;-)

Visst är både Mona och Fredrik kalkylerande. Men deras kalkyler synliggör också vilka väljargrupper de företräder - de som har det gott ställt eller dem som inte har det. Jag vet var jag har mina lojaliteter.