2009-02-12

Språktest för skånska poliser?


Det borde faktiskt heta "apjävel" eller möjligen "apajävel".

Jeanette Thuresson diskuterar i Gringo om skånska poliser verkligen skulle klara Folkpartiets språktest.

(Lånat ur Aftonbladet 12/2)

4 kommentarer:

Anonym sa...

För att vara skitviktig, och det är ett utmärkt krav i det offentliga samtalet;

Apejävel refererar till AFA-slöddret som satte rosengård i brand. Det var ju AFA som satte eld på bilar, sköt raketer och terroriserade polisen som försökte upprätthålla nån form av ordning i Rosengård.

Dvs, den kommentaren som fälldes, förvisso grov, var inte riktad till nån "nysvensk" utan till slöddret som tar sig rätten att använda våld när det behagar.

Proffesorn får gärna googla och se att jag rätt:)

Anonym sa...

Rolig artikel! Men viktigast var nog inte hur samhällets bevarare stavar till invektiv utan att man på något sätt tar avstånd från rasistiska uttryck och element. Lär er, ni inom (s)som utan skrupler vandrar med och bjuder in dem som kallar andra folkgrupper apor och grisar plus vill dem mycket illa!

Men egentligen, Ulf, vi tillhör ju alla kategorien "primates". Det är inte mycket DNA som skiljer homo sapiens från chimpanser. Om alla ser gorillan Koko med sin kattunge hon själv med teckenspråk kallade "All Ball" kanske de slutar förnedra djuren genom att jämföra dem med oss hårlösa apor.

http://www.purr-n-fur.org.uk/fragment/frag10.html

A-K Roth

Anonym sa...

Kan inte polisen ha sagt "AFA-jävel"? Det var ju det vänsterslöddret som anförde kravallerna.
/BR

Anonym sa...

Magnus Röös och BR har förstås anmält sina iakttagelser vid upploppen till polisen och därefter återgivit dem inför domstol? De verkar ju vara tillförlitliga och säkra vittnen, sådant brukar uppskattas vid rättsprocessen.