2006-12-23

Julspel eller inte?

Nu är det bara en dag kvar - sedan får jag äntligen veta om Polismästaren i Valleby får ihop sitt julspel eller ej. Oddsen är onekligen något mörka, med tanke på att den kvinnliga prästen kidnappat honom och förvarar honom i en säck bara några timmar före premiären!

Årets Julkalender i SVT har helt klart varit en av de bättre. Trots 50-talspastischen och de karikerade karaktärerna har teamet bakom produktionen skickligt undvikit de värsta könsrollsfällorna. Bara det att Lasse och Maja kan jobba ihop utan nödvändigtvis bli förälskade känns befriande. Jag har inte läst de litterära förlagorna av Martin Widmark och Helena Willis (mina barn var för stora när böckerna slog igenom) - men det tycks som om regissören Henrik Georgsson handskats med materialet med varsamt känslig hand.

Låt oss hoppas att Polismästaren till sist får ihop sitt julspel och att hans rollgestaltning som Jesus inte blir en flopp. Trots allt är vi kanske inte så bra på att känna igen Jesus när vi väl möter honom. I dessa dagar tycks de flesta tro att han egentligen heter Christer Fuglesang. Och det är klart, vem vet...

I vilket fall - en riktigt God och Fridfull Jul önskar jag er alla!

Inga kommentarer: