2017-01-11

Donald Trump, SMHI:s propaganda och En ding ding värld.

Är det detta vi har att vänta oss under de kommande fyra åren? Donald Trumps syn på yttrandefrihet och hans kamp mot det fria pressen gör mig synnerligen dyster till mods. "Your organization’s terrible,” säger Donald Trump till CNN:s Jim Acosta och tillägger “You are fake news.” Jim Acosta hade förgäves försökt ställa en följdfråga efter att Donald Trump kallat CNN:s rapportering för "skandalös".

Inslaget kan ses här.

Och i Sverige vill Sverigedemokraterna dra ned anslagen till SMHI eftersom väderinstitutet bedriver propaganda i klimatfrågan. Mina tankar går allt oftare till tidningen En ding ding värld, ifall någon minns den från senare delen av 1990-talet.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Men Ulf... förstår du inte vad som händer? När "vanligt" folk känner att deras tillvaro hotas eller förändras negativt, att deras ekonomi inte förbättras, samtidigt som media, politik och akademi med stor förnöjsamhet hävdar att samhällsutvecklingen är bra, ja då får vi den situation vi har idag. Vanliga löntagare i USA och många andra länder är inte nöjda. De känner att deras tillvaro hotas, de känner sig svikna och frustrerade vilket ger luft under vingarna för missnöjespolitiker. Det är kanske dags att reflektera vad som gick snett och inse att "vanligt" folk i de flesta demokratier är väldigt, väldigt många. Frågan är vem som är ding...?

Jan Holm sa...

Det är väl bra att PK-Medier som annars får stå oemotsagda. äntligen får lite mothugg.
Att hela PK-sfären befinner sig på ett sluttande plan, är ju både Brexit och Trump ett bevis på.