2007-12-16

Sexism och Ryanair

Jag har aldrig flugit med Ryanair och skall verkligen göra mitt bästa för att låta bli i framtiden också. Inte nog med att bolaget dumdrygt vägrar att underteckna kollektivavtal för sina anställda. Nu profilerar sig bolaget också i sexism-branchen, genom att vika ut sina flygvärdinnor i en kalender med namnet The Girls of Ryanair. Överskottet går till välgörande ändamål. Flickorna framträder i klassisk posering, iklädda minimala bikinis och utan någon ironi eller glimt i ögat.

Vi kämpar för kvinnors rätt att klä av sig, säger Ryanairs nordeuropachef Wilhelm Hamilton. Därigenom bidrar han till att göra Ryanair till flygbolaget som gav gubbigheten ett ansikte.

4 kommentarer:

  1. Anonym1:00 fm

    Bara att se fram emot en kalender med piloterna lättklädda :-)
    Kerstin

    SvaraRadera
  2. Anonym8:31 em

    Ulf,
    Varför vill du förneka den enskilda människan den grundläggande mänskliga rättigheten till arbete - utan att betala fackföreningsavgift eller bli medlem i en pseudo-politisk organisation?

    SvaraRadera
  3. Anonym1:03 fm

    RyanAir regerar och håller till skillnad från många andra bolag tiderna. Mycket bra service på i luften och på marken. Om de nu vill vika ut sig de här tjejerna är det upp till dem.

    /Dexter

    SvaraRadera
  4. Anonym12:16 fm

    Jag gillar priserna från ryanair men vad har porr med flyget att göra.
    det finns barn som flyger, varför ska dom se nakna kvinnor på tidningen som delas ut i flygplanet

    SvaraRadera